Fashion Design

De brug tussen MBO, HBO en het bedrijfsleven!


2-jarige opleiding, met een optioneel 3e jaar, gecreëerd en gedoceerd door Gary Symor. Door zijn ervaring als ontwerper en voormalig docent Modevormgeving aan het ROC te Hilversum voelde hij de noodzaak om een praktijkgerichte leerprogramma te ontwikkelen die de hiaten opvult en een brug slaat tussen MBO, HBO en het bedrijfsleven. Gary wordt hierin bijgestaan door gerenommeerde gastdocenten in richtingen als fashion styling, modefotografie, fitting specialist en Adobe Illustrator

Waar wij met jullie naartoe willen werken

We behandelen het volledige proces vanaf het ontwikkelen van een concept aan de hand van een forecast tot aan het moment dat het product in de winkel terechtkomt.

2 keer per jaar, aan het eind van elk blok, wordt jouw werk van de afgelopen periode gepresenteerd in de vorm van een minicollectie. Mits goed genoeg kan het in het 1e jaar in aanmerking komen voor inzending naar de modewedstrijd MAFB, en in het 2e jaar naar het Parijse Tex World. Bij diplomering streven wij naar het tonen van jouw werk in een modeshow van AIFW downtown.

Theoretische en technische kennis die je op je MBO-vooropleiding hebt opgedaan, verdiepen en vertalen wij naar de praktijk door bijvoorbeeld rollenspellen uit het bedrijfsleven na te bootsen. Je leert basispatronen uit te werken, en uit te voeren naar jouw eigen, onderscheidende ontwerpen.

Creatieve, commercieel-financiële aspecten van het vak zijn door het hele lesprogramma verweven. Denk hierbij aan moulagetechnieken, patroontekenenen (zowel digitaal als handmatig), het maken van kostprijsberekeningen en het maken van een echt bedrijfsplan.

Het optionele 3e jaar is puur gewijd aan het begeleiden van jou bij het opzetten van jouw eigen bedrijf.

Jij…


Bent 18+
Hebt MBO Mode niveau 4 afgerond óf
MBO Niveau 3 maatkleding, proco of design
Hebt een naaimachine
Tevens ben je in het bezit van een laptop met de minimale specs om Adobe Illustrator te draaien

Hoe lang zit je op school?


In deze 2-jarige opleiding ga je 2 dagen per week naar school. De lessen duren van 10 tot 13 uur en van 13.30 tot 16.30 uur met nog een kleine pauze tussen de lesblokken.

Startdatum


Maandag 5 september 2017 (onder voorbehoud)

Prijs


€ 6000 (ex. 21% BTW),- per schooljaar (mogelijkheid tot betalen in termijnen)

Klik hier om het inschrijvingsformulier te downloaden.

© 2019 CLASS OF STYLE | LEIDSESTRAAT 59-2 | 1017 NV AMSTERDAM | TEL. 06-50878722 | E-MAIL: INFO@CLASSOFSTYLE.COM | KvK 34314494 | SITE BY HARDWICH ROSEBEL